Monday, December 17, 2012

= Kisah seekor ayam =



       Salam… hye kawan-kawan wat ape tu?? Dah makan?? Dah pergi kelas?? Hehehe 4 kawan-kawan yang masih belajar lagi lh..  misu nak citer pasal hari Sabtu hari tu ibu misu pergi ke pasar malam bersama ayah “so0o0o0 sweet “ hehehe ibu beli buah, beli bawang2 and tak lupe ibu belikan rangke ayam…hehehe,teringat  dulu mase sek misu dok asrama cikgu selalu jual rangke ayam sedap tau… misu selalu beli makan gan member. Korang suka tak makan rangke ayam?? Tapi mesti ada orang yang tak sukekan dengan alasan rangke ayam dah rangke bukan ada isi tapi untuk pengetahuan yang cakap macam tu dier rugi sebab rangke ayam kite boleh gigit-gigit tulang and saat paling best adalah gaduh gan member pasal isi ayam yang secoet tu… “bagi yang makan dengan kawan or adik-beradik”. Bagi yang tak pernah rase try lah tu lah saat paling seronok tau, tapi dah gaduh-gaduh tu mesti kowang akan terpikir ape lah pasal rangke nak gaduh dah terang-terang itu rangke hehehe betol  tak?? Ok lah kawan-kawan misu nak buat laporan amali nie.. nanti misu ada mase misu nak update pic last day praktikal di MPBP *_* ok wasalam …..

Wednesday, December 05, 2012

- celoteh pagi -



Salam.. selamat pagi kawan2… diam tak diam misu dah nak abis praktikal dh Jumaat nie, sebelum habis misu nak habiskan kerja yang  tinggal.. =_=  lepas habis minggu nie, Ahad dah kene balik kolej balik untuk menghabiskan pengajian selama 6 bulan lagi.. tak sabar nak habis tapi bile dah habis sedih lak nanti dah berpisah  dengan kawan2 kat kolej dah lah ramai yang dok jauh2 such as at Sabah lah…Melaka lah… Kl lh.. kn jauh tu misu gak dari Johor… hehehe nak wat macam mane “ Setiap pertemuan pasti ada perpisahan” betol tak?? Betol atau tak tapi itu adalah hakikat #life (heboh dengan hastag) hahaha…. Kawan2 mesti ada pengalaman macam nie kan.. kawan bertahun2 then sama-sama bertahun lepas tu terpakse berpisah atas sebab2 tertentu betol tak…?? Jadi kite mesti terima hakikat dan teruskan perjuangan hidup.. setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnye dan jangan pernah menyalahkan takdir…semuanya telah ditulis =) ok lah kawan2 misu nak sambung keje nie…nie kn mase office (curi tulang jap…) bye…